Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Новиот електричен автомобил на BMW ќе биде вистински „ѕвер“

Новиот електричен автомобил на BMW ќе биде вистински „ѕвер“

Пред помалку од два месеци се појави информацијата дека BMW прави две верзии на електричен автомобил, а едната од нив ќе ја носи титулата за најмоќен автомобил во историјата.

Основната верзија ќе има ознака i7, батерија од 100 kWh, а максималната сила на двата мотори ќе изнесува околу 550 коњски сили.

Освен тоа, BMW ќе ја продава и верзијата со ознака i7S, кој всушност ќе биде најмоќниот продукт од Серија 7 во историјата на компанијата. Електричните мотори ќе ги напојува батерија од 129 kWh. Благодарение на споменатата сила, i7S за помалку од 3,91 секунди ќе може да достигне брзина од 100 км/ч.

Но, BMW секогаш избира хибридни модели, па во хибридната Серија 7, новите автомобили ќе имаат 560 коњски сили и 800 Nm максимален вртежен момент.

Новите модели на серија 7 се очекуваат кон крајот на 2021 година или почетокот на 2022 година.

loading...