Објавен списокот на македонски државјани кои не примиле решение за самоизолација

од Берта Китинска

Денеска Државниот санитарен и здравствен инспекторат го објави списокот со имиња на 138 македонски државјани кои одбија да ги примат решенијата за самоизолација.

Најголем број лица на кои не можело да им се достави решенија се од Скопје по што следат Штип, Гостивар и општина Желино.

Списокот е објавен откако инспекторатот не можеше да најде повеќе од 450 луѓе за да им ги врачи решенијата што се појави како проблем за ограничување на движењето на потенцијално заразени граѓани.

Слични содржини