Обвинителството со 500 кривични за лица кои не ги почитувале мерките

од Vladimir Zorba

Јавното обвинителство поднело кривични пријави против повеќе од 500 лица за непочитување на мерките за спречување или сузбивање на болеста КОВИД-19.

Само во Скопје се пријавени 178 лица кои не ги почитувале пропишаните мерки.

Збирна информација за предмети во основните јавни обвинителства по член 205 или 206 од Кривичниот законик, како и по пријави за непочитување на мерки за спречување или сузбивање на КОВИД-19 се однесува на периодот од 17 март до 7 јули и секојдневно се ажурира.

loading...

Слични содржини