Актуелно
Почетна / Локално / Од понеделник училиштата почнуваат со онлајн-настава

Од понеделник училиштата почнуваат со онлајн-настава

Во Општина Аеродром се одржа консултативен состанок со директорите на основните училишта од општината, кои добија насоки за продолжување на едукативниот процес на учениците преку онлајн-платформата на Гугл класрум (Google Classroom).

Како што информираат од Општината, постапката на креирање на онлајн-училниците со одделенските раководители во училиштата ќе заврши во текот на денот со внесување на имињата на учениците во апликацијата Гугл класрум.

Од локалната самоуправа им порачуваат на учениците да ги следат упатствата на одделенските раководители.

loading...