Одобрени 2,9 милијарди денари на АД ЕСМ, за снабдување со електрична енергија

од Берта Китинска

На 11-та седница, Владата на Република Северна Македонија донесе одлуката за одобрување финансиски средства во износ од 2,9 милијарди денари на АД ЕСМ,а за обезбедување финансиски средства за справување со кризната состојба во снабдување со електрична енергија.

На прес-конференцијата портпаролите информираа за одлуката на Владата за одобрување финансиски средства во износ од 2,9 милијарди денари на АД ЕСМ, за обезбедување финансиски средства за справување со кризната состојба во снабдување со електрична енергија.

– Со оваа одлука, се задолжува АД ЕСМ овие средства да ги искористи за реализација на мерките за обезбедување дополнителни количини на електрична енергија, кажаа од Владата.

Слични содржини