ОГРОМНИ РЕДИЦИ: Поради снежното невреме, отворени се само неколку маркети

од Берта Китинска

Стотици жители на Остин, Тексас чекаа во редови пред супермаркет, а слична ситуација можеше да се види низ градот. За време на студените денови, само неколку продавници останаа отворени. Патиштата беа замрзнати, а многу семафори не работеа затоа што со денови немаше струја.

Другите чекаа со часови да земат храна или рецепти. Ланецот супермаркети беше принуден да ги затвори вратите поради снежното невреме во Тексас, кое остави милиони без електрична енергија.

Сепак, иако супермаркетот во јужниот дел на градот беше повторно отворен, работниците рекоа дека количината леб, јајца и друга храна е ограничена, бидејќи испораката не се одвивала два дена поради снежните патишта.

Голем број луѓе стоеја во редови со часови за да се опремат со храна и други потреби пред пристигнувањето на другите најавени дождови.

„Потребно ни е само доволно за да ги поминеме следните неколку дена“, рече Стефани Арнолд.

Слични содржини