Општина Карпош ја расчистува депонијата кај СРЦ „Борис Трајковски“

од Vladimir Zorba

Општина Карпош започна со чистење на теренот во близина на Спортскиот центар „Борис Трајковски”, кој изминатава недела гореше во два наврати.

Oд утринава, на терен, интензивно се работи со соодветна тешка механизација, (гасеничари, камиони и сл.) а во акцијата ќе се вклучат и комуналните служби на општината.

Исто така, од 16:00 часот, на овој дел ќе дежураат двајца комунални редари на локалната самоуправа.

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев се обрати и до СВР Скопје, со барање за зголемени полициски патроли на овој предел и за дежурства во текот на викендот и претстојните денови.

loading...

Слични содржини