Актуелно
Почетна / Локално / Општина Центар ќе им даде еднократна парична помош на 55 семејства

Општина Центар ќе им даде еднократна парична помош на 55 семејства

Комисијата за социјална и здравстена заштита на Општина Центар одржа електронска седница за доделување на финансиска еднократна помош за социјално загрозени семејства и лица жители на Општина Центар кои имаат лоша здравствена состојба.

Овие финансиски средства се одобрени врз основа на пристигнати барања од страна на жителите на општината.

„Со цел надминување на проблемите со кои се соочуваат овие лица, 55 семејства со итна социјална и здравствена потреба ќе добијат еднократна финансиска помош од Општина Центар со вкупен износ од 555.000 денари“, изјави градоначалнкот Саша Богдановиќ.

loading...