Орбан : Сорос е гробар на Европа

од Vladimir Zorba

Сегашната миграцијска  инвазија од една страна се управува од шверцерите на луѓе, а од друга од активистите кои поддржуваат сè што ја  слабее државата. Тоа го рече унгарскиот премиер Виктор Орбан пред државното радио во Будимпешта.

20151030.plzucmkkqd

“Сорос е можеби најдобриот гласноговорник и лицето на овој западен начин на резонирање и на оваа мрежа од активисти”, рече уште тој. Според него, “ако не се избориме за Европа тогаш ќе се реализираат соништата и соништа на некој финансиери и транснационални активисти, кои никој не ги избирал “. “Европската левица учествува во уништувањето на националните држави во корист на меѓународните космополитски заедници”, рече уште Виктор Орбан.

“Многу тешко може да се замисли како во така толку големи европски држави со совршенство  работат разузнавачки служби не беа во можност да го прифати неколку илјади бегалци во Европа “, истакна уште унгарскиот премиер и додаде: Тоа што се случува во Европа денес нема демократски основи, а самиот Европска Унија оди од состојба на организирани институции кон анархија. “Луѓето во Европа почнуваат да се будат и сфаќаат дека миграцијата е културно  прашање и станува збор за нашиот идентитет”, рече во заклучок Виктор Орбан.

loading...

Слични содржини