Османи ќе оствари средба со назначениот Владин претставник, Владо Бучковски

Денес во просториите на Министерството за надворешни работи, министерот Бујар Османи ќе оствари средба со претставникот на Владата на С. Македонија за преговорите со Бугарија, професорот Владо Бучковски.

Инаку, на вчерашната седница, Владата го именуваше, Владо Бучковски за специјален претставник за преговорите со Бугарија.

Инаку за потсетување, Бучковски своевремено беше прв човек на македонската влада, како и министер за одбрана.

Слични содржини