Османи распиша локални избори во Косово за 17 октомври

од Stefanija Kuzmanovska

Косовскиот претседател Вјоса Османи нареди на Централната изборна комисија да ги преземе сите неопходни активности за организирање и одржување на локални избори во Косово, соопшти косовското претседателство.

Локалните избори во Косово ќе се одржат на 17 октомври 2021 година, пренесе „Косев“.

Во одлуката на претседателот на Косово се наведува и дека изборите биле распишани по консултации со политички субјекти и во согласност со косовскиот закон за локални избори.

На објавата му претходеше именувањето на новиот претседател на Централната изборна комисија, Крешник Радоничи, по разрешувањето на Ваљдета Дака.

Слични содржини