Осмо издание на „Прв до врв″ на Водно

од Aleksandar Petrovski

На Водно денеска ќе се одржи осмото издание на планинскиот спортски настан „Прв до врв 2020″.

Програмата на спортскиот настан вклучува трки во планинско трчање, планински велосипедизам, друмски велосипедизам и тим билдинг трка за компании. Настанот е во организација на Здружението за спорт и рекреација „Прв до врв” со поддршка на Градот Скопје и деловно-општествената заедница.

Организаторите информираат дека оваа година традиционалниот пикник и музичката програма нема да бидат дел од програмата поради задолжителните мерки за заштита на учесниците од Ковид-19.

Оттаму посочуваат дека настанот „Прв до врв” ќе се одржи според пропишаните протоколи од Министерството за здравство.

loading...

Слични содржини