Остар пад на вредноста на повеќето криптовалути

од Vladimir Zorba

Цената на биткоинот, најпознатата крипто валута во светот, од 19 јуни се движи до максимум околу 36.000 американски долари и секој пат кога ќе се приближуваше до таа бројка, таа ќе започне нагло да паѓа. Истата ситуација се повторува и денес.

Според веб-страницата за податоци „Коиндеск“, биткоинот паднал 6,38 проценти во последните 24 часа и во моментов се тргува за 32.468 долари.

Етереум изгуби 8,13 проценти од својата вредност во последните 24 часа, а во моментов се тргува по цена од 2.187 долари.

Речиси целиот пазар на криптовалути, исто така, денес има големи минуси, имено Кардано од 4,83 проценти, Доџкоин од 8,74 проценти, Стелар од 7,9 проценти, Чеинлинк од 10,84 проценти, итн.

Слични содржини