Осудуван 24 пати и избегнал казна: Суд во Германија му изрече „последно предупредување“ на 82-годишен маж поради дилање дрога

од Vladimir Zorba

Судот во Германија му дал на 82-годишен маж „конечно предупредување“ за дилање дрога и покрај тоа што бил осуден 24 пати.

Пензионираниот морнар досега успеал да избегне затворска казна и покрај барањата на обвинителите, пишува Гардијан.

Нему му е изречена условна казна, откако изјавил дека сака да си ги зголеми приходите продавајќи марихуана, со оглед на тоа што неговата пензија е 800 евра месечно.

Обвинителите побараа затворска казна од 34 месеци поради неговото долгогодишно криминално досие и претходно постоечката условна казна.

Сепак, судијата рече дека ќе направи исклучок во овој случај и ќе ги класифицира најновите кривични дела како „помалку сериозни прекршоци“ поради посебните околности и неодамнешните здравствени проблеми на осуденикот.

Слични содржини