Откриен нов вид на Ковид 19: Бразилците објавуваат лоши вести

Бразил откри нов вид на коронавирус во државата Сао Паоло, кој е сличен на оној пронајден во Јужна Африка (Б.1.351), пренесува Ројтерс.

Оваа вест денес ја објави Димас Ковас, претседател на државниот институт за бибедици, според агенцијата.

Опасен вид на вирус П.1 веќе циркулира во Бразил, што според претходните тврдења на научниците може да предизвика реинфекција кај луѓе кои имале круна помеѓу 25 и 61 процент.

Слични содржини