Откриени бомби од Втората светска војна на брегот на Дебарско Езеро

од Берта Китинска

На 19.09.2021 година во ОВР Дебар било пријавено дека во месноста „Венец“ на брегот на Дебарското езеро биле пронајдени експлозивни направи. По извршениот увид од полициски екипи и претставници на Дирекцијата за заштита и спасување било констатирано дека се работи за шест рачни бомби од Втората светска војна кои, по преземени безбедносни мерки, биле поништени.

Слични содржини