ОВА Е УБЕДЛИВО НАЈЕМПАТИЧНИОТ ЗНАК ВО ХОРОСКОПОТ: Мистична душа со развиени интуиции!

од Берта Китинска

Рибите се хороскопски знак кој живее во светот на соништата и имагинацијата, но во реалноста не се снаоѓа баш најдобро. Редовно забележуваат работи кои другите не ги гледаат, но не се фокусирани на деталите, туку на целината. Исто така, тие имаат жива имагинација, креативни се и интуитивни.

Причини зошто Рибите се мистични

Рибите се воден знак, а водата е елемент на чувство во астрологијата. Значајно е по тоа што има способност да воочи невидливи струи кои зборуваат за состојбата на нештата пред да се појават.

Рибите се испарлив и променлив знак исто како Близнаците, Девицата и Стрелецот, што значи дека е многу лесно да се импресионира.

Како што веќе споменавме, нивната владејачка планета е Нептун, планета поврзана со медиумите, јасновидците и мистиците од секаков вид.

Психички способности

Рибите можат да сонуваат некои работи кои подоцна се остваруваат или да им укажат на некој важен настан. Многумина во овој знак се всушност големи спиритуалисти. Кај нив внатрешниот мир е многу важен, а доколку не го најдат, се препуштаат на пороците и на тој начин бегаат од реалноста.

Но, ако се посветат, можат да постигнат просветлување. Нивното мото е „Се чувствувам“ и се водат од она што го предвиделе (имаат добра интуиција).

Подлабока цел

Преку знакот Риби луѓето ќе научат како да примаат инспирација од неколку нивоа, што не е земно, и таа инспирација да ја претворат во уметност. Исто така, кога добиваат импулси од повисоките нивоа, тие можат да научат да развиваат интуиција, видовитост и поврзаност со колективното несвесно.

Рибите ги бришат сите граници на материјалот и остатокот од светот и повторно се поврзуваат со бескрајниот океан на свеста и Бога, пренесува Атма.

Слични содржини