Ова се најгрижливите хороскопски знаци; дали сте меѓу нив?

од Vladimir Zorba

Некои луѓе на кои можете да сметате почесто од другите кога ќе се најдете во неволја или емотивно сте ранети.

Астрологијата може да ви помогне однапред да препознаете кој ќе ви дојде на помош, ќе ве утеши, ќе ви даде корисен совет или ќе ви послужи како рамо за плачење.

Риби

Чувствителни и сочувствителни, тие ќе ви дадат рамо за плачење секогаш кога е потребно. Можеби тие ќе плачат со вас затоа што навистина се способни да ја почувствуваат и искусат болката на своите најблиски. Сепак, немојте да се залажувате да мислите дека тоа е единственото нешто што можат да ви го пружат, бидејќи ќе размислуваат и како најдобро да ви помогнат. Тие навистина се грижат нивните сакани да се чувствуваат сакано и ценето, па нивното друштво сигурно ќе ви помогне во моментите кога ќе ја изгубите довербата. Ќе ве поттикне да верувате во себе дури и ако мислите дека сте изгубена кауза и дека сè што сте се стремеле паднало во вода. Постои голема веројатност дека ќе успеат во тоа.

Девица

Луѓето родени во знакот Девица имаат природна потреба да служат и помагаат. Несакањето на изливи на чувства не значи дека не им е грижа, напротив. Наместо да ја преживеат заедно со вас драмата низ која поминувате, тие рационално ќе ја анализираат ситуацијата, ќе се обидат да го најдат коренот на проблемот и ќе ви дадат совет како да го решите. Тоа е и начинот на кој тие покажуваат наклонетост кон драгите луѓе, кон кои се исклучително грижливи и ќе направат се за нивната благосостојба. Како перфекционисти кои сакаат да го направат светот подобро место, тие лесно ќе им помогнат дури и на сосема непознати луѓе. Колку и да се практични, тие повеќе веруваат во дела отколку во зборови и постапуваат соодветно.

Рак

Емпатичните и заштитнички настроени, Раковите се архетип на грижлива мајка. Бидејќи се многу интуитивни, ќе знаат дека нешто ве мачи уште пред да им кажете што е тоа. Тогаш ќе направат сè за да ве утешат: ќе ве гушнат, ќе ви направат топло чоколадо, ќе го направат вашето омилено јадење и ќе се обидат да ве задоволат на разни начини, сè во желбата да ви ја вратат насмевката на лицето. Тие трпеливо ќе ги слушаат вашите поплаки и ќе знаат кога да кажат нешто, а кога едноставно да молчат и да ве остават сето тоа да го исфрлите. Можеби не го знаат решението на проблемот, но ќе ви дадат чувство на сигурност и топлина.

Слични содржини