Овие грешки пред спиење ве чинат несоница и подочници

од Elena Daskalova

Недостатокот на сон влијае на физичкото и менталното здравје, а оние кои не добиваат доволно сон се склони на дебелеење, имаат слаб имунитет, променливо расположение и ризик од кардиовааскуларни болести. Во продолжение прочитајте кои фактори ви отежнуваат да заспиете.

Алкохол

Многумина веруваат дека чаша вино или пиво пред спиење помага да заспиете, но не е така. Конзумуирање на алкохол пред спиење носи повеќе штета отколку корист.

Останатите грешки кои ги правите пред спиење можете да ги прочитате ТУКА.

Слични содржини