Овие знаци сами на себе си се најголеми непријатели

од Берта Китинска

Самоуништувачкото однесување е израз на нашата темна страна, која произлегува од ниската самодоверба, па дури и омразата кон себе.

Еве кој во Зодијакот е најмногу склон кон самоуништување во врските:

  1. Скорпија

Иако е мистериозна и полна со љубов, поради што ги привлекува луѓето, Шкорпија има навика да биде посесивна и љубоморна во сите врски.Скорпијата потсвесно знае дека со таквото однесување ги оттргнува саканите од себе, но сепак е посилна од неа и не може да одолее на нагонот да направи сцена која на сите, па дури и на неа, ќе им направи непријатност.

  1. Бик

Биковите имаат способност да ги воодушеват сите присутни кога ќе се појават. Тие се многу страсни и знаат како да остават добар впечаток.Меѓутоа, често дозволуваат егото да стане поголемо од нив, па поради тоа ги нарушуваат односите со луѓето.

  1. Близнаци

Овој знак на Зодијакот има специфична енергија и секогаш успева да ја проектира на другите. Меѓутоа, внатре работите не се баш така.Постојано се бори со анксиозност, несигурност и недоверба, а тоа влијае на динамиката на врската. Главниот проблем е неможноста да се отвори кон другите кога станува збор за нивните проблеми.

Слични содржини