Оздравеле 572 пациент за еден ден

од Берта Китинска

Споре податоците од Министерството за здравство информира, согласно информациите од Институтот за јавно здравје, денеска се регистрирани сe 572 оздравени пациенти.

Во оздарвени се 281, Куманово – 39, Битола – 33, Тетово – 27, Струмица – 24, Кавадарци и Кичево – по 21, Гостивар – 20, Прилеп – 14, Радовиш – 12, Дебар – 11, Штип – 10, Ресен и Крива Паланка – по 9, Пробиштип – 7, Велес и Кочани – по 5, Неготино и Валандово – по 4, Гевгелија, Свети Николе, Делчево и Виница – по 3, Охрид, Богданци, Кратово и Македонска Каменица – по 1.

Слични содржини