Паника на мрежите: Инстаграм и Фејсбук не работат

од Vladimir Zorba

Pixabay

Поради дефект на серверот, Инстаграм престана да работи, пренесува Independent.

Весникот наведува дека дефектот се случил околу 20 часот, и дека се чини дека самата апликација функционира нормално, но невозможно е да се објават нови фотографии. Огромен број поплаки за работата на апликацијата доаѓаат од сите делови на светот, а беа забележани и кај нас.

Овие две платформи многу често имаат проблеми со функционирање во исти периоди, дури „паѓаат“ истовремено, најверојатно затоа што делат инфраструктура иако се независни.

WhatsApp, апликација која ја користи истата инфраструктура, моментално работи непречено.

Оние кои забележуваат проблеми со работата на Фејсбук наведуваат дека добиваат стандарди за предупредување: пораки во кои се вели дека „нешто не е во ред“ и дека компанијата ќе го реши проблемот во најбрз можен рок.

Проблемите на Инстаграм ги пријави и страницата „Down Detector“.

loading...

Слични содржини