Паника пред зградата на Обединетите нации во Њујорк: Пронајден е сомнителен пакет

од Берта Китинска

Пред седиштето на Обединетите Нации (ОН) во Њујорк е пронајден пакет со предмет за кој постоеше сомнеж дека е бомба, поради што полицијата во целост го блокира сообраќајот на Првата авенија.

На овој простор се наоѓаат амбасадите на многу земји, поради што двата блока околу зградата беа целосно затворени.

На крајот, сепак, се испостави дека не станува збор за бомба, туку за кутија со цвеќе.

Слични содржини