„Паркови и зеленило“ демантира дека ќе исече четири дрвја во населба Пролет

од Nikola Popovski

ЈП Паркови и зеленило демантира ќе отстрани четири дрвја во општина Центар.

-Во врска со денешните објави дека ЈП Паркови и зеленило по налог на општина Центар ќе отстрани четири дрвја заради изградба на детска градинка во населба Пролет, ги демантираме наводите и ја информираме јавноста дека ЈП Паркови и зеленило по издадено Решение е задолжено да изврши пресадување со претходно кастрење на четири дрвја од видот јасен и дека претпријатието нема да изврши сечење на четири дрвја (2 копривки, липа и софора) како што стои во објавите, стои во демантот на ЈП Паркови и зеленило.

Слични содржини