Парламентот гласаше за договорот за Брегзит, но не по забрзана процедура

од Vladimir Zorba

Британскиот парламент го поддржа предлогот на Борис Џонсон за Брегзит.

За неговиот закон гласаа 329 членови на парламентот, а 299 беа против.

Истовремено, пратениците го одбија предлогот да се забрза процедурата по која Законот за Брегзит би бил усвоен во рок од три дена!

Слични содржини