Партиите утре на координација со претседателот на Собранието

од Vladimir Zorba

Новоизбраниот претседателл на Собранието Талат Џафери утре ќе свика координација на претставниците на политичките партии во Собранието, на која треба да се реши кога ќе се продолжи конститутивната седница и по кој тек таа ќе се одвива.

Се очекува на координативниот состанок да се зборува и за можните решенија по истекот на мандатите на локалните власти, како и да се дефинираат чекорите за распишување локални избори.

Слични содржини