Пендаровски – Хил: Ратификацијата потврдува дека САД се стратешки партнер на С. Македонија

од desk4

Претседателот на Северна Македонија Стево Пендаровски оствари средба со  амбасадорот на САД во земјава, Кристофер Хил.

На средбата беше констатирано дека САД и Северна Македнија маат една цел, а тоа е членството во ЕУ и НАТО Алијансата

„Задоволство е повторно да се сретнеш со пријателите на нашата земја. Имав одлична можност за размена на мислења со првиот амбасадор на САД во нашата земја, Кристофер Хил. Ратификацијта на протоколот за членство НАТО од страна на САД го потврди фактот дека САД продолжува да биде стратешки партнер и пријател на Северна Македонија. Заедно констатираме дека Северна Македонија има само една цел, а тоа е членството во Европската унија и во НАТО, за да ја обезбедиме иднината на државата и нашиот народ“, напиша Пендаровски на својот официјален Фејбсук профил. 

Слични содржини