Пендаровски: Нема потреба да прогласам нова вонредна состојба

од Берта Китинска

Претседателот Стево Пендаровски во своето денешно обраќање изјави дека нема да има ново продолжување на вонредната состојба.

Претседателот може и без барање на владата да прогласи вонредна состојба, но тоа не го направив. Во овој момент нема потреба да прогласам нова вонредна состојба, рече Пендаровски.

Слични содржини