Пендаровски: Од Петков поголем оптимист е Заев!

од Берта Китинска

Претседателот Стево Пендаровски во емисијата 24 анализа смета дека посетата на бугарскиот премиер Кирил Петков е одлична и смета дека Петков е нетрадиционален политичар.

– Петков е нетрадиционален политичар.Има нестандарден вокабулар и не зборува со реторика препознатлива за некои бивши времиња. Тој е технократ и оптимист на заминување му кажа дека само еден човек бил поголем оптимист од него, а тоа е Зоран Заев. Далеку сме во ситуација да рчеме дека ситуацијата е завршена. Треба добро промислување на секој следен чекор, вели Пендаровски.

Слични содржини