Петков до Радев: Ако си претседател веднаш треба да свикаш Совет за национална безбедност за Македонија

од Nikola Popovski

„Невозможно е да не се свика Консултативниот совет за национална безбедност за темата С. Македонија. Ако си претседател на лице место и веднаш свикуваш служби, партии, седнуваме, дискутираме и излегуваме. Паднаа маските, уморен сум од кукавици“, вака порача бугарскиот премиер во оставка Кирил Петков од Брисел.

Тоа е клучно за идното членство на Северна Македонија и Албанија.

„Не можете да излезете на телевизија и да се удирате во гради дека ќе направите нешто и потоа да ја блокирате работата на Комисијата за надворешни работи. Ова е апсолутна политичка подлост. Ако толку се удираат во гради, одете денес во Комисијата и направете кворум. Зарем не беа многу стабилни и силни“, вака Петков ја коментира вчера откажаната Комисија за надворешни работи за разгледување на францускиот предлог.

Слични содржини