Пецаков: Пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ поднесе интерпелација за Филипче

Денес до Собранието, пратеничката група на опозициската ВМРО ДПМНЕ, поднесе интерпелација за министерот за здравство, Венко Филипче.

Како што велат, на овој министер за зараза и смрт поважни му се провизиите на вакцините од животот на граѓаните.

„Причината е јасна наместо по потрага на вакцини, Власта беше по потрага на провизии, единствени сме во светот по најлошото стравување со корона кризата, Македонија е на 118-то место од 122 држави по број на вакцинирани, Филипче е најодговорен за катастрофалното справување на коронавирусот поради не следење на кластери, нема лекови, нема болнички кревети нема, нема респиратори, нема протоколи за лечење и движење на пациенти и има ненавремени и несоодветни мерки“, посочи пратеникот Пецаков од ВМРО-ДПМНЕ.

Слични содржини