Подгответе се: Од 14 октомври, следува период на големи предизвици за овие 3 знаци!

од Берта Китинска

Подгответе се за бурен период

Меркур станува ретрограден на 14 октомври 2020 година во знакот на Шкорпија и се враќа во директно движење на 3 ноември во знакот на Вага.

За време на неговата ретроградна фаза во Шкорпија, Меркур создава и многу тешки аспекти како што е спротивставувањето со Уран во Бик. Со две полни месечини, нема да биде лесно.

Плоштадот и опозицијата се силни и напнати аспекти, така што притисокот ќе биде двојно поголем за време на ова ретроградно патување на оваа моќна планета. Ќе можете да се ослободите од илузиите, напнатоста и ризикот ако најдете мир во себе, да го намалите стресот и да побарате помош кога ви треба.

Сатурн се однесува на ограничувања, одложувања, граници, структура и долгорочно планирање. Бидејќи Сатурн е возвишен и достоинствен во Јарец и Вага, астролозите објаснуваат дека сите предизвици што ќе ни се случат во овој момент ќе бидат за наше највисоко добро.

За време на оваа ретрограден, Меркур повторува два многу тешки аспекти, правејќи му три квадрати на Сатурн во Јарец од Вага и три спротивставувања на Уран во Бик од Шкорпија. Плоштадот и спротивставувањето се стресни аспекти, а повторувањето значително ќе го зголеми притисокот почувствуван за време на оваа ретрограда.

Ќе биде важно да го намалите стресот, да се фокусирате на грижа за себе и да побарате помош кога ви треба. Бидејќи Меркур ги прави последните два квадрати до Сатурн додека е во мирување (1 ноември во ретроградно движење и 6 ноември во директно движење), ова во голема мера ќе го зголеми притисокот .

За среќа, аспектот лежи во границите на Венера, магичната планета на љубовта и изобилството. Добрата енергија на Венера ни дава благодат и љубов преку партнери, пријатели или социјални контакти.

Исто така, бидејќи Јупитер владее со третата декада на Вага, можеби ќе можеме да обезбедиме повеќе простор за релаксација и одмор од конфликти отколку вообичаено кога е ретроградно време на Меркур.

Заедно, ова може да помогне во ублажување на ударот донекаде, но на крајот сепак ќе мора да прифатиме барем дел од барањата на Сатурн за напорна работа, одложувања, ограничувања и соодветно да ги прилагодиме нашите граници, структури и долгорочни планови.

Ретрограден Меркур ќе биде најинтензивен за водните знаци на Зодијакот: Рак, Шкорпија и Риби

loading...

Слични содржини