Подољак: Украина нема да го поддржи „ублажувањето на санкциите против Москва“

од Stefanija Kuzmanovska

Високиот украински функционер Михајло Подољак го отфрли предлогот на Турција дека Киев треба да го омекне својот став за да го оживее Црноморскиот договор за жито.

Советникот на украинскиот претседател изјави дека Украина нема да го поддржи „ублажувањето на санкциите против Москва ниту политиката на смирување“.

„На крајот на краиштата, да бидеме реални и да престанеме да зборуваме за непостоечки опции и да не ја охрабруваме Русија да врши нови злосторства“, изјави Подољак.

Слични содржини