Подршка за Студентскиот пленум од битолските средношколци

од Vladimir Zorba

Ученици од Средното училиште „Јосип Броз Тито“ од Битола денеска му дадоа поддршка на Студентскиот пленум на Универзитетот во Битола, објави телевизијата Орбис.

„Заедно сме посилни“, „Утре и јас ќе бидам студент“, „Поддршка за автономната зона„, „Не сте сами“, „Поздрав пленумци“ – ова беа транспарентите со кои средношколците ги поддржаа автономната зона и барањата на студентите да се донесе нов закон за високо образование во кој нема место за екстерно тестирање./+Инфо

Слични содржини