Полицијата го приведе агентот кој продаде ист стан на седум купувачи

од Andreja Salpe

Агентот се товари за кривично дело Измама а според обвинителството, тој  во периодот од мај 2020 до март 2021г, во повеќе наврати довел и држел во заблуда најмалку седум купувачи. Како агент во своја агенција за недвижности им прикажувал лажни документи дека е овластен од сопствениците да ги продава нивните станови.

„Откако ќе ги огласел становите, ги покажувал пред потенцијалните купувачи, договарал продажба и наплаќал средства на име капар, но потоа не доаѓало до склучување купопродажен договор, а уплатените средства не ги враќал.“

 

loading...

Слични содржини