Актуелно
Почетна / Слајдер / Полицискиот час го прекршиле 46 лица, петорица од нив се пензионери

Полицискиот час го прекршиле 46 лица, петорица од нив се пензионери

Според статистиките на МВР, во текот на изминатото деноноќие:На територијата на државата на 101 лица им се издадени решенија за изолација, а 217 лица потпишале изјава за самоизолација.

Полициски час

Oд страна на полициски службеници во извршените контроли над лица во изолација и самоизолација, констатирано е дека во два различни случаи, две лица што биле во самоизолација не се затекнати во својот дом.

По однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на цела држава 46 лица не ја почитувале мерката за ограничување на движењето, од нив 5 лица на возраст над 67 години. Приведени се 17 лица, а за останатите лица се изготвени соодветни записници. Во државен карантин се спроведени 35 лица.

 

loading...