Половина Киев без струја, на сила вонредно исклучување

од Stefanija Kuzmanovska

Вонредно прекинување на струјата е на сила за половина Киев по ракетните напади на руските сили врз виталните инфраструктурни објекти, објави прес-службата на градската воена управа.

Во тек е работа на обновување на снабдувањето со греење, пренесува „Интерфакс Украина“.

Што се однесува до мобилните комуникации, функционирањето на мрежите на сите мобилни оператори директно зависи од снабдувањето со електрична енергија.

Слични содржини