ПОПИС: 51 жител на Македонија се постари од 100 години

од Берта Китинска

Пронајдени се 207 празни населени места, покажуваат податоците од пописот.

Според возрасната структура, најголем процент од населението (7 отсто) – се во возрасната група од 40-44 години.

-Куриозитет е што во Северна Македонија е попишанo 51 лицe на возраст над 100 години. Бројот на странци времено присутни во Република Северна Македонија помалку од 12 месеци, како дел од Вкупното нерезидентно население, изнесува 1 674 лица, објави Државниот завод за статистика.

Слични содржини