Попишани еден милион граѓани

од desk4

До 15 часот, попишани се 1.000.034 лица.

Државниот завод за статистика ја информира јавноста дека попишувањето оди во најдобар ред и согласно планираниот интензитет.

Граѓаните кои имаат дилеми и нејаснотии во врска со процесот на попишување можат да се обратат во Бирото за Попис и на телефонските броеви кои се објавени на веб-страницата popis2021.stat.gov.mk.

Успешноста на оваа статистичка операција зависи од сите нас и е за сите нас!, напиша ДЗС на својата интернет страница.

Слични содржини