Поплава во Германија: Уништени нови автомобили во салон на „Ауди“ (ВИДЕО)

од Nikola Popovski

Големо невреме ја зафати Европа во изминатите седум дена. Германија и делови од Белгија ги доживуваат најтешките поплави во последните неколку децении во рекордни дождови оваа недела, предизвикувајќи над 100 смртни случаи, со околу 1.300 лица сè уште се водат за исчезнати, додека воените сили се дел од многубројни спасувачки мисии

Видео од авто-салонот „Ауди Зентрум“ во Леверкузен ги покажува последиците од поплавата со неколку модели на „Ауди“ целосно уништени од огромното количество вода што надојде по улиците.

Видеото го сподели на Фејсбук Роберто Сиула, кој ја снимил посетата на претставништвото на компанијата еден ден по поплавата. Поради движењето на водата, многу автомобили се превртеле едни на други и сите изгледаат целосно уништени, бидејќи поплавата сериозно ги погоди нивниот мотор, тапацирот на ентериерот и електрониката.

 

Во делот за коментари, друг корисник го сподели своето видео снимено во текот на ноќта. Ова покажува дека неколку џипови на „Ауди“ како пловат околу продавница.

Слични содржини