Поради брзо возење казнети 21 лице во Битола

од Milan1

Вчера на подрачјето на СВР Битола била спроведена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната.

Притоа, биле преземени 21 мерка, од кои 13 за пречекорување на максималната дозволена брзина во населено место, додека за пречекорување на максималната дозволена брзина надвор од населено место преземени се 8 мерки. За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.

Слични содржини