Актуелно
Почетна / Бизнис / Porsche го отвори најголемиот центар за полнење на електрични возила во Европа

Porsche го отвори најголемиот центар за полнење на електрични возила во Европа

Porsche ја прошири својата инфраструктура за полнење на електрични возила со нова станица во Лајпциг, Германија. Новоотворениот објект за услуги на клиентите се нарекува „Porsche Turbo Charging“.

Вкупниот капацитет на станицата е 7 MW, што ја прави најмоќната за брзополнење на електрични возила во Европа. Објектот работи исклучиво со струја од обновливи извори на енергија.

Паркот има 12 точки за брзо полнење со капацитет од 350 kW секоја (директна струја) и 4 точки за полнење со капацитет од 22 kW секоја (наизменична струја). Тие деноноќно полнат автомобили од сите брендови.

За време на пилот-фазата, која ќе трае до крајот на март, брзото полнење ќе биде бесплатно, велат од компанијата. Клиентите потоа ќе плаќаат со користење на стандардни картички.

„Porsche Turbo Charging“ поддржува полнење на батеријата за 5 минути на ниво, доволно за да помине електромобилот 100 км. Додека автомобилите се полнат, клиентите можат да го посетат ретро-шоуто за автомобили и продавницата во центарот.

loading...