Актуелно
Почетна / (не)Секојдневно / Последиците од пандемијата: Во Венеција нема луѓе, но затоа има чиста вода и делфини

Последиците од пандемијата: Во Венеција нема луѓе, но затоа има чиста вода и делфини

Пандемијата од коронавирусот има и некои неочекувани последици. Улиците и каналите во Венеција се празни, а водата во каналите стана поптполно бистра.

Во водата дури се гледаат и ситни риби како пливаат.

Во пристаништето во Каглиари бил снимен и делфин.

Италијанскиот туризам доби тежок удар поради пандемијата, но оние кои излегле на воздух на социјалните мрежи споделиле снимки и фотографии од делфини, лебеди и патки.

Бистрата вода во каналите на Венеција е последица на тоа што нема луѓе и движење, поради која талогот на дното постојано се крева на површината.

„Помала заматеност на водата сепак не значи дкеа таа е чиста“, објаснил директорот на Здружението за управување со истражувачки активности во Венеција, Пиерпаоло Кампострини.

loading...