Почетна / Слајдер / Пожар кај Тиквешко Езеро, зафатена е и шума

Пожар кај Тиквешко Езеро, зафатена е и шума

Пожар беснее кај Тиквешко Езеро, зафатена е и борова шума, за МИА потврдија од Територијална противпожарна единица Кавадарци.

Три екипи пожарникари со три противпожарни возила и две екипи од подружницата на „Национални шуми” со две возила интервенираат на терен, а помагаат и луѓе од селото Ресава.

loading...