Пратениците на БЕСА ќе бидат независни

од Берта Китинска

Претениците на Беса повеќе не се дел од парламентарната група „Можеме“.

„Излагаме од „Можеме“ за да бидеме препознатливи кај сопственото гласачко тело. Ова не е напуштање на коалицијата туку да се организираме подорбро и да работиме поефикасно како БЕСА во парламентот, велат од партијата.

За да се формира пратеничка група според деловникот потребни се најмналку пет пратеника.БЕСА во парламентот има 4 свои пратеници.

Слични содржини