Предлог буџетот на Владата за 2017 во Собранието

од Vladimir Zorba

Предлог буџетот на Владата за 2017 стигна во Собранието. Синоќа, Владата го усвои предлог буџетот за идната година.

 гласање-собрание-670x320
Пред полноќ министерот за финансии Кирил Миновски ги соопшти деталите. Се очекува економски раст од 3 %.
Инаку, Владата догодина ќе го троши најтешкиот буџет во историјата од 3.3 милијарди евра.

Слични содржини