Несреќата во која учествувале најмалку 3 возила се случила околу 19 часот и 30 минути.

Забележани биле три возила на Брзата помош кои заминуваат кон Охрид од местото на несреќата. На местото на настанот има најмалку едно покриено тело на патник загинат во несреќата а забелажни се и две возила на погребно претпријатие.