Препораки од МЗ: На што треба да внимавате и како да се заштите себеси од КОВИД-19? (фото)

од Берта Китинска

На што треба да внимавате и како да се заштите себеси доколку се грижите за лице заболено од КОВИД-19?

-Лицата со лесна форма на болеста и без ризик за компликации се лекуваат во домашни услови. Матичниот/семеен лекар треба да биде вклучен во надзорот на здравствената состојба со следење на развојот на симптомите преку дневни телефонски повици и доколку е можно, преку посети во домот на пациентот, велат од министерството за здарвство.

Еве неколку препораки:

ккк

Слични содржини