Претседателот на Црна Гора ќе ги потпише повторно изгласаните закони

од Stefanija Kuzmanovska

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, најави дека ќе потпише пакет закони што парламентот ги донесе повторно, меѓу кои се и измените на Законот за слобода на вероисповед.

Во интервју за агенцијата МИНА, Ѓукановиќ рече дека нема да ги потпише предлозите за отповикување на седум амбасадори, бидејќи, како што рече, тоа би значело дека тој ќе учествува во клевета на тие луѓе.

Ѓукановиќ рече дека не очекува сегашното владејачко мнозинство да биде сериозна поддршка на владата за време на четиригодишниот период и дека верува оти Црна Гора ќе се соочи со потребата од предвремени парламентарни избори.

На прашањето дали овојпат ќе ги потпише законите изгласани повторно од Собранието, тој рече дека ќе ги потпише  затоа што е должен да го стори тоа со Уставот на Црна Гора, кој јасно предвидува дека претседателот е должен да ги потпише повторно изгласаните закони во парламентот.

Слични содржини