Припадник на ЕБР сведочеше во случајот „Титаник“: Имав ингеренции, но не бев присутен во Охрид за време на изборите

Припадник на ЕБР, денес беше дел од сведоците на рочиштето за случајот „Титаник“. Тој потенцираше дека како тим лидер имал ингеренции да постапува на нивото на цела држава, па и во Охрид, а врзано за изборите во овој град, потенцираше дека не бил присутен.

„Наредбите ги добивавме писмено. Со задача во Охрид во 2011 година се сум назначен. Претходно сум бил во единицата АЛФА (2004-05 година), не праќаа како помош од ЕБР“, посочи во својот исказ припадникот на ЕБР.

На претходните рочишта сведочеа и други припадници на МВР, кои во текот на 2013. година биле распределени во Охрид, во пресрет на локалните избори.

 

loading...

Слични содржини